Organisatie van de 2-tegen-2 toernooitjes

 

De kalender van de 2-tegen-2 toernooitjes van het Gewest Antwerpen wordt samengesteld. We proberen dit jaar opnieuw een ‘normale’ kalender samen te stellen en dus elke maand 1 toernooitje te organiseren.

Ik wil alvast alle organiserende clubs bedanken voor hun inzet. Samen gaan we er ondanks alles een spetterend jaar van maken!

Wil je zelf met je club een toernooitje organiseren, neem dan contact op met Bert.

 

 

Ik breng graag deze afspraken in herinnering:

  • Er zijn vijf spelvormen die a priori alle vijf aangeboden worden. De spelvormen A en B kunnen tegen elkaar spelen in gemeenschappelijke poules. De spelvormen D en E kunnen eveneens tegen elkaar spelen in gemeenschappelijke poules.
  • De verantwoordelijken dienen er binnen hun club over te waken dat er wordt ingeschreven in de juiste spelvorm. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de tabel die terug te vinden is in de basisrichtlijnen.
  • Aangezien het gaat om toernooitjes, en de nadruk ligt op de ‘echte volleybalervaring’ werd gekozen om geen na-acties toe te voegen aan de spelvormen.
  • De netten die gebruikt worden mogen ook netten uit een andere sport zijn, maar er mag geen gebruik gemaakt worden van linten e.d. Dit neemt namelijk een groot stuk van de ervaring weg, en geeft soms aanleiding tot discussie, omdat het niet altijd duidelijk is of de bal onder of boven het lint passeert als de bal het lint raakt. (Bij 1-1 mag de bal het ‘net’ niet raken dus heb je die onduidelijkheid niet!)
  • De organiserende club zorgt voor de twee toernooicoaches. Indien dit voor de club onmogelijk blijkt, dienen ze dit op tijd te melden, zodat er voor een oplossing gezorgd kan worden. Het Gewest Antwerpen zorgt dat er t-shirts aanwezig zijn voor de toernooicoaches, zodat ze herkenbaar zijn. Meer uitleg over hun taken zijn terug te vinden in de basisrichtlijnen.
  • Er wordt gespeeld zonder punten. Dit wil zeggen dat er geen rekening gehouden zal worden met de individuele uitslagen van de wedstrijdjes, maar het staat de organiserende club vrij om een scorebord naast elk veldje te plaatsen. Ervaring leert echter dat dit enkel motiverend werkt als de twee ploegjes ongeveer even sterk zijn, en eigenlijk minstens een van de twee ploegjes demotiveert als er een groter niveuaverschil is.
  • Het Gewest Antwerpen zal nog steeds voor elke deelnemer een aandenken voorzien. Er zal op de toernooitjes niemand van het Gewestbestuur aanwezig zijn. De medailles worden bij de clubverantwoordelijke afgeleverd.

Met deze afspraken voor dit seizoen, en de ervaringen die we hebben uit de vorige edities, maken we van dit seizoen allen samen weer een topper!

 

Had je graag meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen!