Jeugdcompetitie in Antwerpen

Binnen het Gewest Antwerpen wordt geen aparte jeugdcompetitie ingericht.

De jeugdploegen van het Gewest kunnen deelnemen in de Provinciale jeugdcompetitie.

We zullen hier gedurende het seizoen regelmatig updates geven over de prestaties van onze gewestelijke Provinciale jeugdploegen!

 

+ + + UPDATE Januari 2018 + + +

Na een eerste seizoenshelft zijn dit de vorderingen van onze gewestelijke jeugdploegen in de provinciale competitie (volledig overzicht op www.volleyscores.be):

JONGENS U19:

Hellvoc Hemiksem-Schelle staat met nog één wedstrijd te spelen op de derde (en laatste plaats) in de reeks JU19 Provinciaal. De tegenstand van Amigos Van Pelt Sint-Antonius-Zoersel en Mendo Booischot blijkt iets te sterk voor hen. Kunnen zij tijdens hun laatste wedstrijd op 25 maart in en tegen Amigos nog enkele punten pakken?

MEISJES U19:

In de reeks MU19 Provinciaal staat OXACO BVC Antwerpen B op slechts 3 punten van de leiders, BOVOC Bouwel en Volleybal Club Berlaar. Alles is dus nog mogelijk en, na de toppers op 28 januari tegen BOVOC (thuis) en op 3 februari tegen Berlaar (uit), kan het zomaar zijn dat de top van het klassement er volledig anders uit ziet. M. Siks Blassveld VC A en WOKA Wommelgem zijn met respectievelijk 18 en 15 punten aangewezen op achtervolging. OXACO BVC Antwerpen A en VC Smash Lier moeten met respectievelijk 8 en 2 punten tevreden zijn met een 8ste en 11de plaats.

JONGENS U17:

In de Provinciale reeks staat VC Duvel Puurs B, met een wedstrijd minder gespeeld, vier punten voor op de tweedes, FH Nijlen A en BVMV Volley Noorderkempen A. OXACO BVC Antwerpen staat met 29 punten op een verdienstelijke 5de plaats. Iets verderop vinden we VC Duvel Puuurs A en Hellvoc Hemiksem-Schelle terug. Dosko@Ristorno Essen weet dankzij een overwinning tegen WEGI Groot-Lille deze laatste nog net voor te blijven. De competitie in deze reeks duurt nog tot eind januari.

MEISJES U17:

Bij de MU17 Provinciaal A hebben de Antwerpse ploegen Mortsel Volley Antwerpen en MAVOC Mechelen A deze competitieronde respectievelijk afgsloten op een 4de en 5de plaats. In de andere reeks, MU17 Provinciaal B, eindigde W.E.K. Loenhout op een mooie 4de plaats, terwijl Volmar Ekeren het klassement afsloot op de 8ste plaats.

JONGENS U15:

Ook hier vinden we VC Duvel Puurs terug de eerste plaats. De competitie is echter nog niet gedaan, en zowel Mendo Booischot A als Amigos Van Pelt SInt-Antonius-Zoersel B liggen op de loer. OXACO BVC antwerpen A en MAVOC Mechelen A delen de 6de plaats op 10 punten van de leider. OXACO BVC Antwerpen B sluit het klassement.

MEISJES U15:

In de MU15 Provinciaal A vinden we onze Antwerpse ploegen jammer genoeg terug op de laatste twee plaatsen. Deze ronde werd door MAVOC Mechelen A afgesloten op de 5de plaats, en wist daarmee Hellvoc Hemiksem-Schelle met één puntje minder op de laatste plaats te houden. In de B-reeks heeft W.E.K. Loenhout het nipt moeten afleggen tegen V.C. Zoersel. Met een minimaal verschil van 2 puntjes werden ze tweede in hun reeks. Op de plaatsen 4 tot en met 6 vinden we in volgorde Vers Fruitsap Fixit Kalmthout A, OXACO BVC Antwerpen A, Volmar Ekeren en Mortsel Volley Antwerpen A terug.

JONGENS U13:

In de JU13 Provinciaal A moesten de ploegen VC Duvel Puurs A, Hellvoc Hemiksem-Schelle B, MAVOC Mechelen A en VC Smash Lier hun meerder erkennen in de ploegjes uit de andere gewesten. Na deze competitieronde sluiten ze het klassement op de laatste 4 plaatsen (4 tot en met 7). In de JU13 Provinciaal B was BVMV Volley Noorderkempen te sterk. Hellvoc Hemiksem-Schelle A en Volmar Ekeren eindigde mooi op de tweede en derde plaats. OXACO BVC Antwerpen kon zich op met een uit-zege tegen de nummer 5 nog verzekeren van de 6de plaats.

MEISJES U13:

In de MU13 Princiaal A heeft OXACO BVC Antwerpen B met het kleinste verschil (1 set) de leiding weten te houden op MAVOC Mechelen A. Hellvoc Hemiksem-Schelle en VC Smash Lier vinden we terug op respectievelijk de 5de en 8ste plaats. In de MU13 Provinciaal C moesten de gewestploegen hun meerdere erkennen in VBC Zandhoven B. OXACO BVC Antwerpen A, W.E.K. Loenhout A, Volmar Ekeren en Vers Fruitsap Fixit Kalmthout A eindigden deze ronde op de 3de, 4de, 5de en 7de plaats.

JONGENS U11:

Ook hier is de competitieronde afgewerkt, en vinden we een Antwerpse ploeg bovenaan het klassement. OXACO BVC Antwerpen A wist zijn voorsprong op V.C. Zoersel te behouden en eindigde dus bovenaan. Hellvoc Hemiksem-Schelle volgt op één punt van V.C. Zoersel op de derde plaats. Volmar ekeren en WOKA Wommelgem sluiten het klassement op respectievelijk de 7de en 8ste plaats.

MEISJES U11:

In de MU11 Provinciaal B heeft Volmar Ekeren beslag kunnen leggen op een mooie 4de plaats. In de andere reeks, de MU11 Provinciaal D, kon WOKA Wommelgem deze competitieronde mooi afsluiten op de 2de plaats., en wist daarmee de ploegjes van OXACO BVC Antwerpen A (3de), VC Smash Lier (4de) en Hellvoc Hemiksem-Schelle (5de) achter zich te houden.

 

De andere competities (Regionaal Alle leeftijden) zijn ook terug te vinden op www.volleyscores.be.

 

Proficiat aan alle spelers, trainers, coaches en clubs voor hun inzet en sportiviteit! Ook de ouders die elke week weer de nodige kilometers afleggen om de wedstrijden mogelijk te maken wil ik bij deze bedanken voor hun inzet!

 

 

 

+ + + NIEUW WEDSTRIJDBLAD VOOR JEUGDCOMPETITIE + + +

De clubs die deelnemen aan de Proviciale jeugdcompetitie moeten vanaf dit jaar gebruik maken van het nieuwe (vereenvoudigde) wedstrijdblad tijdens alle competitiewedstrijden waarvoor geen markeerder moet voorzien worden (bijv. JU19 gebruiken dus het normale wedstrijdblad).

Het wedstrijdblad en de uitleg over het wedstrijdblad kunnen gedownload worden op de website van Volley Antwerpen.

Het wedstrijdblad is gemaakt in Excel, en kan gemakkelijk op voorhand door de thuisploeg ingevuld en afgedrukt worden.

 

LET OP: voor de jeugd bekerwedstrijden in het Gewest Antwerpen wordt het gewone wedstrijdblad gebruikt!

Top