VolleySpike – nieuwe manier van downloaden

Sinds 5 december is er, eerder dan voorzien, een nieuwe versie van VolleySpike ter beschikking met ook een nieuwe manier van downloaden, waarover ik u hierbij wil informeren.

Er is niets drastisch anders, er kan dit weekend dus zeker ook gewerkt worden met de vorige versie v73.

Wat wel is veranderd is de manier van downloaden waarvoor we nu Google Playstore gebruiken, dit om tegemoet te komen aan enkele van jullie vragen in verband met security.

Downloaden
Via de website VolleySpike.com klik je op download, waarna je een link ziet naar de Google Playstore, volg deze link. Google heeft de app nog niet opgepikt waardoor de app voorlopig niet gevonden wordt via de ‘zoek’ functie.

Eens geïnstalleerd zal Playstore zelf melden dat er een nieuwe versie beschikbaar is en waar zo ingesteld zelfs automatische updates doen, dit zoals iedere andere app die men op smartphone of tablet installeert.

De functie Playstore is op iedere Android tablet standaard beschikbaar.

Opgelet! Nog niet opgeladen wedstrijden dienen doorgezonden te worden en oude versies van de app dienen verwijderd te worden!

Wijzigingen
De voornaamste wijzigingen worden weergegeven in Playstore bij iedere nieuwe versie.

In deze versie:

– Snapshot geeft nu een melding wanneer deze is uitgevoerd, deze functie kan gebruikt worden om bij twijfel snel een copy te maken van de wedstrijd, vanaf deze copy kan desnoods herstart worden via de functie restore from snapshot in menu Options.
– Het menu Options is opgeruimd
– Enkele verbeteringen bij de registratie van rotaties
– Vereenvoudiging bij toevoegen van een speler, er wordt onmiddellijk ook gevraagd om het trui-nr aan te passsen.
– Mogelijkheid tot aanpassen van namen en licentie nummer voor spelers uit de deelnemerslijst is geblokkeerd.
– Reeds begonnen wedstrijden kunnen niet meer overschreven worden door een nieuwe te downloaden, de begonnen wedstrijd moet eerst gedelete worden.
– Toevoeging van meer Roster knoppen bijvoorbeeld in Administration.
– Mogelijkheid om een aan de gang zijnde wedstrijd voortijdig af te breken via ‘Abort Game’
– Werken met Libero, deze functie was al eerder beschikbaar, via deze weg wil ik nog eens herhalen dat het nu mogelijk is om de libero aan te duiden als ‘gespeeld’ maar ook een libero vervanging te doen.
– Hier en daar nog enkele kleine punten.